Tutorial : Letak Tulisan di Sidebar

Assalamualaikum and Hi

Jom kita proceed ke tutorial seterusnya :D


2. LETAK TULISAN DI SIDEBAR
Layout>Add A Gadget>HTML/JavaScript atau paste kod di bawah ni selepas step 1 tadi.

<center style="font-style: normal;"><b><span style="color:KOD WARNA;">"AYAT KORANG"</span></b></center><center style="font-style: normal; font-weight: normal;"><center><center><span style="font-weight:bold;">AYAT KORANG</span><center><center>AYAT KORANG<center>

KOD WARNA korang boleh cari kat SINI. Contoh: #000000
Kalau nak semua tulisan kaler lain lain ke atau kaler sama boleh ubah sikit coding dia atau korang pakai kod yg kat bawah ni je.

<center style="font-style: normal;"><b><span style="color:KOD WARNA;">"AYAT KORANG"</span></b></center><center style="font-style: normal; font-weight: normal;"><center>

Saya bahagikan kepada tiga ayat sebab kod yg saya bagi tu ikut kod saya. Saya punya kan ada tiga bahagian ayat. Apapun ikut citarasa korang yee. Kalau taknak tulisan tu bold, korang buang kod <b> kat dalam coding tuu k.

1 comment:

  1. salam. jemput join sini ye :)
    http://iniblogke.blogspot.my/2016/02/iniblogke-mac16-bloglist.html#.VtZGMfl96M8

    ReplyDelete